Mikulovské výtvarné sympoziu “dílna“ startuje 13. července

Prostory mikulovského zámku se v červenci a v srpnu opět promění na výtvarný ateliér. Svá díla tam vytvoří účastníci již šestadvacátého ročníku Mikulovského výtvarného sympozia “dílna“, které bude slavnostně zahájeno v sobotu 13. července.

Pod vedením kurátora a sochaře Jiřího Kačera se letos v Mikulově představí Vojtěch Horálek, Jaroslav Beneš, Svatopluk Klimeš, Mirek Zahálka, z Polska přijede Eugeniusz Jozefowski. Hostem sympozia bude malířka Denisa Krasová. Technickou asistentkou bude studentka Klára Štefanovičová z Bratislavy. Celý umělecký tým doplní teoretik Ivan Neumann.

Oficiální zahájení akce se koná na Horním nádvoří mikulovského zámku v sobotu 13. 7. od 18.00 hodin. Slavnostní večer zpříjemní hudbou Duo Hanuš Axmann & Jiří Lukeš a DJ IVO (Ivo Pospíšil – Garáž). 

Součástí mikulovské “dílny“ bude také zajímavý doprovodný program pro veřejnost. Tradiční akcí je kupříkladu den otevřených ateliérů a také odpolední malování s dětmi. Návštěvníci tak uvidí, jak umělci tvoří a mohou s nimi o jejich díle i debatovat. Děti se aktivně zapojí do “dílny“ svou vlastní tvorbou.

Nově vytvořená díla všech účastníků letošního sympozia si nakonec zájemci prohlédnou na slavnostním ukončení “dílny“ při vernisáži dne 10. srpna. Výstava bude na mikulovském zámku k vidění až do konce října.

Hlavním pořadatelem Mikulovské výtvarného sympozia je město Mikulov a spolupořadatelem Regionální muzeum v Mikulově. Sympozium je pořádáno za finanční podpory Jihomoravského kraje a Ministerstva kultury ČR.

Více informací na www.artmikulov.cz.

Marcela Šimánková, město Mikulov

dilna