Výzva: 30 LET DEMOKRACIE – 30 PŘÁNÍ MIKULOVU

Je totiž vůbec otázka, zda „světlejší budoucnost“ je opravdu a vždy jen záležitostí nějakého vzdáleného „tam“. Co když je to naopak něco, co je už dávno zde, – a jenom naše slepota a slabost nám brání to kolem sebe a v sobě vidět a rozvíjet? (V. Havel: Moc bezmocných)

Milí občané Mikulova,

naše novodobá demokracie slaví třicet let, dosáhla symbolické dospělosti, jako všechny dospělé ji čekají velké výzvy.

V rámci akcí připomínajících výročí proběhne 16. 11. na Náměstí koncert mikulovských kapel. Rádi bychom připomněli svěží atmosféru, obrodného ducha, jedinečnou energii listopadu 89 a zároveň se odkazovali k dnešní době a blízké budoucnosti. K tomu využijeme vzkazů mikulovských spolků, institucí, osobností i široké veřejnosti do blízké budoucnosti. Vzkazy a hesla budou zveřejněny v průběhu koncertu.

Chtěli bychom vás požádat o váš stručný slogan, heslo, vzkaz, přání Mikulovu do budoucna. Zaslaná hesla napíší na transparenty studenti mikulovského gymnázia v rámci výtvarné a občanské výchovy. Vyučující tak budou mít během procesu tvorby příležitost studentům vysvětlit, co to transparent je, co je to demonstrace, jaké jsou možnosti občanské společnosti veřejně vyjádřit svůj postoj. Na transparentech bude heslo a instituce/osoba, která je pod ním podepsána, např: „VÍCE DIVADLA! (Mikulovští ochotníci)“. Transparenty budou 16. 11. umístěny během koncertu na Náměstí.

Vzkazy možná budou různorodé. To je v pořádku, ukazuje to na názorovou pluralitu, která je nezbytnou součástí každé demokracie. Bude to vzkaz Mikulovských Mikulovu.

Pokud vás výzva zaujala, pošlete prosím vaše stručné heslo či vzkaz (musí se vejít na transparent, tedy maximálně cca 100 znaků) nejpozději do 4. 11. 2019 na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Vaše Mikulovská rozvojová

titulka verze 02