Galerie Závodný v roce 2020 

V příštím roce vstoupí Galerie Závodný do desátého ročníku své existence. Za dobu svého působení představila celou plejádu předních českých i evropských výtvarníků, kteří své umělecké vize naplňují především v oblasti abstraktního umění.

V minulosti tak mělo mikulovské publikum možnost blíže se seznámit s tvorbou umělců, kteří naplňují výstavní programy renomovaných institucí, jako je Národní Galerie v Praze (Z. Sekal, J. Kubíček, H. Demartini, K. Malich, M. Grygar…), londýnská Tate Modern (M. Abakanowicz), vídeňský MUMOK (H. Bohm, L. Wilding…), Centre George Pompidou v Paříži (A. Šimotová, B. Aubertin), či dokonce newyorská MOMA (F. Morellet, G.Alviani…).

„Abstraktní umění není divákovi vždy snadno přístupné, během vernisáží v Galerii Závodný se snažíme návštěvníkům představit jednotlivé autory i jejich tvorbu zasazenou do historického a uměleckého kontextu. Na každou novou vernisáž jsou především mikulovští občané srdečně zváni, mohou zažít osobní setkání s umělci i s řadou teoretiků, odborníků a sběratelů, kteří se k nám opakovaně vracejí, “ říká galeristka Vladimíra Brucháčková Závodná. „Dlouhodobou vizí Galerie Závodný je podpořit svou činností, tedy pečlivě koncipovaným výstavním programem, pravidelnými koncerty vážné hudby a občasnými aktivitami s komunitním přesahem, Mikulov jako město, které se prezentuje nejen vínem a turismem, ale především kvalitní kulturou.“

Na rok 2020 tak Galerie Závodný připravuje hned několik výstavních událostí, mezi které budou patřit výstavy významných evropských výtvarníků, jako je například Stanislav Kolíbal, H. J. Glattferder, Zdeněk Sýkora či Turi Simeti.

Galerie Závodný je otevřená celoročně a vstup na všechny výstavy je volný. Pravidelní návštěvníci i náhodní turisté mohou využít pohostinnosti voňavé kavárny a prolistovat vybrané monografie, které jsou zde k dispozici. Novinkou pro rok 2020 je představení nové kolekce vín z vinařství Chateau Valtice, která byla speciálně vybrána pro Galerii Závodný. Začátkem jara zde rovněž otevíráme jediné prodejní místo, kde Vám budou k dispozici vína z rodinného vinařství Závodný, které kontinuálně funguje už několik desítek let.

Všem přátelům umění děkujeme za přízeň a jako každoročně Vás zveme na Novoroční koncert, který se koná 1. 1. 2020 v 18.00. Setkání s nejbližšími sousedy, přáteli a spoluobčany může být milým přivítáním dalšího pracovního roku.

Galerie Závodný

La Strada pred Galerii Zavodny Autor snimku Tomas Foltan