Veřejné čtení jmen obětí holocaustu – letos poprvé virtuálně

Letošní Veřejné čtení jmen obětí holocaustu Jom ha-šoa 2020, neproběhne v úterý 21. dubna v reálném veřejném prostoru na náměstích v osmadvacecti městech, která se k letošnímu ročníku připojila, včetně Mikulova, ale proběhne virtuálně. Tématem 15. ročníku akce je identita – našich měst a obcí, komunit i nás samých, vše co ji tvoří a ovlivňuje.

Všem zájemcům bude mj. zpřístupněna internetová stránka, na kterou se formou videokonference bude moci připojit každý, kdo bude chtít jména obětí přečíst on-line v reálném čase, a to v časovém rozmezí od 14 do 17 hodin.

Druhou možností je se po celý den ke čtení jmen připojit prostřednictvím sociálních sítí. Nahrajte video, na němž přečtete jména, a nasdílejte jej na naši facebookovou stránku www.facebook.com/jomhasoa nebo na sociální sítě s hashtagem #ctujmenanajomhasoa. Nebo se jenom vyfoťte, dejte si jména, která chcete přečíst, do statusu.

Můžete také nahrát video nebo audio a poslat nám ho prostřednictvím e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Příspěvky upravíme a nasdílíme sami.

Další podrobnosti najdete webových stránkách www.terezinstudies.cz.

Jitka Sobotková