Camino de Santiago - 2222 km putování Svatojakubskou cestou s Janou Veselou

Pojďte se s námi projít proslulou Svatojakubskou cestou s Janou Veselou, která prošla 6 různých cest do Santiaga de Compostela.

Jana Veselá:

Zapálená lektorka španělštiny, norštiny a české literatury na mezinárodní škole v Brně. Svou vášeň pro jazyky propojuje s cestováním, co to jde. Kromě putování hraje tenis, otužuje se, jezdí na kole, paddleboardu, lyžích i bruslích, a když není ve třídě, najdete ji pod širým nebem. Miluje prázdniny, jižanské carpe diem, Svatojakubské cesty, hispánskou gastronomii, moře a západy slunce nad drsným pobřežím oceánu i jemnými písečnými plážemi.

Jana je věčná poutnice nejen na Pyrenejském poloostrově (Svatojakubská a Rybářská cesta), ale i v Jižní Americe a Karibiku (Chile a Kuba). Strávila 2 roky v Norsku, které má procestované křížem krážem. Osmiměsíční pobyt na Mallorce jí ale přitáhl ke Španělsku, které se stalo její srdcovkou. Ráda se vrací na místa, kde jí bylo dobře, a na kterých cítí speciální atmosféru, což určitě Santiago de Compostela je.

V prezentaci o Svatojakubské cestě, kterou vytvořila se svými studenty, se dozvíte kolik je Svatojakubských cest, že rozhodně není jen jedna, a něco o jejich historii. Jana přidá také pár praktických rad jak se sbalit, kde přespat, kolik co stojí, jak vyzrát na puchýře a které aplikace používat. Dozvíte se, jak vypadá den poutníka, co můžete zažít v Santiagu a kde a za jakých podmínek můžete získat certifikáty z Camina. V přednášce se s vámi podělí o fotky a příběhy dalších poutníků, z nichž některé jsou dost pikantní.

 Na závěr, pokud bude časoprostor, by pro zájemce měla pár tipů, jak připravit své tělo na

 mimořádný sportovní výkon. Touto otázkou se poslední dobou hodně zabývá po posledním

 únavovém výronu kotníku po Caminu a problémy s kyčlí.

 K tomu všemu vás čeká pohoštění - výtečné tapas pro vás vytvoří skvělá Eliška Dudová.

Všichni se na vás těšíme v Mikulově!

Kdy: 19.10 v 18.30 v Kinoklubu Městského kina

Vstupné: 100,- 

Krásný den, Jana

377934065 861954118870127 8114195052433896160 n

4621E6C9 B609 4619 B407 F2786BF3339F