socha Ewerdta Hilgemanna

Lormovo náměstí dočasně zdobí socha Ewerdta Hilgemanna, jehož díla jsou rozeseta po metropolích celého světa. Je nám ctí, že se Mikulov až do 30.4.2024 stane součástí této vybrané společnosti. Volně stojící plastika je součástí výstavy, která bude k vidění v galerii Závodný právě do konce dubna.

„Je milým zpestřením, když se veřejný prostor dočasně pozmění prostřednictvím uměleckého díla. Omezený časový interval pro expozici díla je velmi vítaný – na krátkou dobu může být historické centrum obohaceno prvkem současného umění a ten, kdo zrovna nepatří mezi milovníky moderny ví, že jde o propojení krátkodobé a veřejný prostor se brzy zase přihlásí ke své historizující podobě“, říká Vladimíra Brucháčková Závodná

Tímto vás jménem Galerie Závodný srdečně zveme na vernisáž, která se uskuteční ve čtvrtek 5. října v 18:00 hod. Město Mikulov je partnerem této výstavy.

„Jsme rádi, že díky Galerii Závodný se do Mikulova dostává umění, které je na evropské úrovni. Těšíme se na setkání s občany i samotným umělcem. Nenechte se ochudit o tento jedinečný kulturní zážitek.“, vzkazuje místostarostka Petra Korlaar.

Nerezová stéla bude k vidění na Lormově náměstí od 5.10. 2023 do 30.4.2024. Návštěvníci výstavy si tak budou moci užít instalaci v interiéru galerie i realizaci v historickém jádru židovské čtvrti.

„Galerie Závodný za dobu svého provozu již několikrát ve spolupráci s vedením města Mikulov instalovala plastiky v prostoru Lormova náměstí. Někteří z vás si možná vzpomenou na velkoformátovou sochu A. Veselého či J. Jankoviče, jiní pamatují proměnu celé čelní fasády galerie v renesanční ornament P. Kvíčaly“, dodává galeristka.