Třetí Voříškiáda už tuto sobotu

Chovatele psů všech ras, jejich dětské i dospělé kamarády a příznivce zveme na třetí ročník Voříškiády v Mikulově. Akce se uskuteční v neděli 20. května od 14.00 hodin na amfiteátru a kromě atraktivních soutěžních disciplín je připraven také zajímavý doprovodný program pro děti, dospělé i pejsky.

„Prezence pro soutěžící s pejsky bude otevřena od 14.00 do 14.30 hodin a startovné je stejně jako v minulých letech 30 korun za psa. Soutěžit mohou pouze zdraví pejsci a s sebou je nutné přinést očkovací průkaz s platným očkováním proti vzteklině, které nesmí být starší jednoho roku a mladší třiceti dnů,“ vzkazuje soutěžícím organizátorka Monika Hlavačková z pořádajícího sdružení 7 DNÍ. Potom bude následovat představení – promenáda a rozhovor s moderátorem, předvedení poslušnosti a dovedností a běh přes překážky. Za tyto disciplíny budou soutěžící sbírat body a tři nejlépe ohodnocení získají trofeje v podobě pohárů, medailí, věnce z buřtů a odměn jako jsou krmiva, pochoutky a hračky.

„Pro diváky chystáme ukázky psího sportu agility cvičitelů z Agility Hustopeče a odchyt toulavého psa strážníky Městské policie Mikulov. Další zábavu přiveze Jihomoravská rada dětí a mládeže, která na akci vyhlásí páté kolo soutěže Malá energetická akademie společnosti E.ON a návštěvníci si budou moci vyzkoušet vozítka segway a děti zasoutěžit,“ lákají pořadatelé. Kromě toho bude po celou dobu k dispozici stánek s kvalitním švédským krmivem Husse a diváci budou moci zvolit hlasováním psího sympaťáka, který dostane balíček krmiva od této firmy.

Veterinární dozor bude vykonávat MVDr. Jiří Krabička mladší a akce bude ukončena přibližně v 17.30 hodin. Více informací poskytneme na tel. čísle 721 856 920.

Přijďte, i když nemáte pejska, bude to stát za to!

7 DNÍ

plakt_vokida_2012