Ohlédnutí za Voříškiádou 2012

Letošní soutěže Voříškiáda 2012 se v polovině května účastnilo 11 pejsků se svými majiteli. "Větišna účastíků byla z Mikulova, ale také z Břeclavi, Kostic a jeden ze Slovenska," řekla organizátorka akce Monika Hlavačková. Před více jak stovkou diváků se psi promenádovali, ukazovali své dovednosti i poslušnost, zdolávali překážkovou dráhu.

Porotu nejvíce zaujal a soutěž vyhrál pejsek Cvalíček s Veronikou Baťkovou z Kostic. "Tento 7,5 letý pes měl velmi pohnutý osud, v mládí byl hodně nemocný a zůstaly mu jizvy. Při soutěži předvedl neuvěřitelnou, až téměř cirkusovou show v disciplíně dovednosti, vykračoval jak koník na drezuře, obcházel kýbl, na kterém stál předními packami, přeskakoval a podlézal nastavené končetiny své paničky apod., diváci žasli," řekla organizátorka Voříškiády.

2. místo si odnesl pejsek Mates z Březí, majitelky Stáňi Rybákové a 3. místo patří soutěžící Blance Kročilové z Mikulova s fenkou pětiletou fenkou Majdou.

Divácká cena za psího sympaťáka putovala na Slovensko. Odvezla si ji soutěžící Dáša Baranová s tříměsíčním pejskem Bernského salašnického psa jménem Leo.

7DNÍ

vtz_se_hned_pustil_do_pekk

Vítěz se hned pustil do špekáčků.

pekkov_bh_-_agility

Překážkový běh agility

prvn_ti_msta

Vítězové

ukzky_MPol-odchyt_toulavho_psa

Ukázka Městské policie odchytu toulavého psa

divck_cena_psho_sympaka

Psí sympaťák a vítěz divácké soutěže