Mikulov Gourmet Festival v duchu opulentní barokní hostiny

Od 2. do 5. června se bude konat již sedmý ročník MIKULOV GOURMET FESTIVALU, který je oslavou kvalitní moravské kuchyně a jejího snoubení se skvělými moravskými víny.

Podávané pokrmy 7. ročníku Mikulov Gourmet Festivalu budou z epochy třetího vlastníka mikulovského panství knížete Maxmiliána II. Dietrichsteina (1596–1655), synovce kardinála Františka Dietrichsteina. Kníže Maxmilián, nositel řádu Zlatého rouna, hofmistr císařovny Eleonory (1598–1655), jakožto druhé manželky císaře Ferdinanda II. (1578–1637), zodpovídal i za skladbu jídel a výběr hostů k císařovnině stolu. „Podávané pokrmy budou vzpomínkou na opulentní barokní hostiny,“ řekl ředitel festivalu Petr Marcinčák.

Ve vyhlášených restauracích magického vinařského města se budou opět servírovat lahůdky, které připraví špičkoví kuchaři z národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, a to Jan Horký, Radek David, Martin Svatek, Miroslav Husák, Jaroslav Kozdělka, Petr Vlásek a Patrik Bečvář.

Festival si drží svou jedinečnost a představuje novou identitu jihomoravské tradiční kuchyně. Díky spolupráci s národním týmem kuchařů a cukrářů ČR je každý rok nastavena laťka gastronomické úrovně festivalu velmi vysoko. „Sázka na kvalitu a čerstvé lokální suroviny představují jedinou správnou cestu, jak gastronomicky pozvednout celý region,“ řekl Petr Marcinčák.

Novinkou letošního ročníku je také rozšíření degustačních míst o Boutique Hotel Tanzberg – Restaurant Marcela Ihnačáka, restauraci Vinařství Mikulov, restauraci Galant a romantickou restauraci v zámeckém sklepení. Festivalová menu budou vedle již zmíněných restaurací nabízet další mikulovské restaurace – Hotel Marcinčák, hotel Maroli, restaurace na Kozím hrádku a Zámecká restaurace.

Další informace o 7. ročníku MIKULOV GOURMET FESTIVALU najdete na stránkách www.mgfest.cz.

js

gourmet