Floria Kroměříž

Stejně jako v loňském roce uspořádali jsme i letos zájezd na už 40. ročník celostátní prodejní výstavy pro zahradníky a zahrádkáře Floria 2016. Pro velký zájem jsme tentokrát museli zajistit dvoupatrový autobus a ani pak jsme nemohli uspokojit obrovský zájem z řad našich členů.

Přestože počasí k nám nebylo až tak přívětivé, jsme si tento den užili skvěle.

Hned při vstupu do areálu jsme byli okouzleni hlavní květinovou expozicí s názvem „Květinová pohádka“. Výjevy z Večerníčků byly aranžovány z tisíců kusů narcisů, tulipánů, hyacintů, ale také muškátů a petúnií.

Kouzelní byli například Křemílek s Vochomůrkou u své pařezové chaloupky, Karafiátovi Broučci, Rákosníček, víla Amálka či samotný Krakonoš s nevlídným Trautenberkem. Perníková chaloupka se zde proměnila v opravdovou cukrárnu plnou dobrot.

Kromě toho jsme obdivovali krásné uspořádání zahrad, skalek a jezírek. Věřím, že mnozí z nás se nechali nějakým nápadem inspirovat.

A tak jsme nakupovali a nakupovali… květiny, keříky, stromečky i stromky, přísady zeleniny i ovoce. Při zpáteční cestě byl autobus zcela zaplněn nejen námi, ale i spoustou té krásné a voňavé nádhery.

Nečekaným, ale velmi milým zpestřením dne bylo vystoupení našeho „moravského slavíka“

Jožky Černého před přeplněným hledištěm. Se sklenkou svařeného vínečka a při krásných písničkách jsme se zahřáli nejen na těle, ale hlavně na duši.

No a příští rok samozřejmě jedeme znovu!

Jitka Švecová

floriaolomouc