VELKÉ VÝSLEDKY MALÝCH ARANŽÉR

Už se stalo téměř tradicí, že se na konci měsíce dubna sjíždějí do Cvrčovic u Pohořelic mladí aranžéři květin, aby ve zdejším krásném prostředí poměřili své talenty a řemeslné schopnosti v soutěži Cvrčovická kopretina. Soutěžící přijel pozdravit a podpořit i Stanislav Juránek, náměstek hejtmana Jihomoravského kraje.

V letošním čtvrtém ročníku se utkalo šest družstev odborných učilišť z Čech i Moravy ve třech disciplínách: aranžmá na svatební stůl, korsáž, tj. přízdoba na sako ženicha, a jarní či velikonoční věnec.

Všichni žáci se svých úkolů zhostili s velkým nasazením a se vší zodpovědností a připravili tak odborné porotě nelehký úkol – ohodnotit práce podle estetického dojmu a kvality technického provedení a určit mezi nimi ty nejlepší. Letos zvítězil tým Odborného učiliště Chroustovice, žáci pořádající školy se umístili na čtvrtém místě.

Výbornou práci v porotě odvedla dlouholetá spolupracovnice a sociální partnerka Odborného učiliště Cvrčovice paní Vladimíra Novotná, majitelka květinářství U Žabáka v Mikulově. Cvrčovické učiliště s její firmou již dlouhá léta spolupracuje, paní Novotná s nevšední ochotou poskytuje odbornou praxi žákům květinářského oboru a pravidelně jako odborník z praxe zasedá ve zkušební komisi u závěrečných zkoušek. Touto cestou jí OU Cvrčovice srdečně děkuje.

Všechny práce, které na soutěži vznikly, byly 30. dubna vystaveny na koštu vín v pohořelickém radničním sále, kde mohla veřejnost obdivovat nápaditost a zručnost mladých aranžérů.

Jana Michlovská

soutez

Pani Novotná vpravo