Služba Family Point také v Mikulově

Co je to Family Point? Je to místo, kde můžete v důstojném a přátelském prostředí pečovat o děti, ale také získat kontakty na organizace poskytující poradenství v obtížných životních situacích.

V našem městě se Family Point nachází v Městské knihovně Mikulov a jeho provozní doba je shodná s otevírací dobou knihovny, tedy v pondělí, středu a pátek od 9 do 18 a v úterý od 12.30 do 15.30 hodin.

Ke službě patří také webové stránky www.familypoint.cz a www.brno.familypoint.cz.

„Family Point v mikulovské knihovně je doplněn nejen o spoustu hraček a her, ale zároveň si zde můžete číst a půjčovat knihy a časopisy. Příjemné prostředí přímo vyzývá celou rodinu k relaxaci,“ říká vedoucí knihovny Ilona Salajková.

Služba FAMILY POINT místo pro rodinu® vznikla v roce 2009 ve spolupráci Centra pro rodinu a sociální péči a Magistrátu města Brna. Od roku 2010 podporuje zakládání Family Pointů také Krajský úřad Jihomoravského kraje. Hlavním cílem služby je zkvalitňování životních podmínek rodin.

V současnosti je otevřeno sedm kontaktních Family Pointů a přes padesát základních Family Pointů v Brně, Jihomoravském kraji, na Vysočině a ve Zlínském a Jihočeském kraji.

Mezi základní vybavení každého Family Pointu patří přebalovací pult, místo na kojení a letáky s informacemi pro rodiny. K dispozici obvykle bývá také mikrovlnná trouba pro ohřátí dětské stravy a počítač s internetem. Na každém Family Pointu najdete také návštěvní knihu, do které můžete zapsat připomínky a podněty směrem k provozovateli služby.

Na Family Pointu mohou rodiče a prarodiče nejenom pečovat o dítě, ale také zastavit se a odpočinout si při návštěvě města či úřadu. „Mnohé rodiny využívají Family Point také jako místo pro setkání a například předání dítěte mezi rodinnými příslušníky v průběhu dne,“ doplnila Ilona Salajková.

js

logo fpoint