BILLA otevřela v Mikulově další dobíjecí stanici pro elektromobily i elektrokola

Zákazníci supermarketů BILLA mají možnost dobít si svá elektrická kola a elektromobily také v Mikulově. Po otevření první stanice na dobíjení v Říčanech u Prahy si BILLA vybrala právě Mikulov, coby důležitou dopravní tepnu a místo křížení cyklostezek.

„Zákazníci si mohou pomocí zařízení se dvěma zásuvkami dobít své elektromobily a elektrokola a pro cyklisty je zde navíc zřízen nový stojan na kola,“ řekl Jaroslaw Szczypka, generální ředitel společnosti BILLA. Další stanice na dobíjení na jižní Moravě bude v Brně-Líšni.

Společnost BILLA vnímá ochranu životního prostředí jako přirozenou součást svého podnikání. Jako první supermarket na českém trhu proto svým zákazníkům nabízí možnost praktického dobití svého elektrického dopravního prostředku přímo u vybraných prodejen BILLA. Zatímco se budou zařízení dobíjet, zákazníci si mohou pohodlně nakoupit kvalitní a čerstvé potraviny v přilehlé prodejně.

Motivací společnosti BILLA ke spuštění projektu bylo nejen nabídnout svým zákazníkům novou službu, ale také posílit trend ekologického přístupu k životu. „Principy udržitelnosti a odpovědného přístupu k lidem i ke svému okolí jsou pro nás velice důležité. Instalací dobíjecích stanic u prodejen chceme podpořit zákazníky, kteří společně s námi sdílí filozofii udržitelného rozvoje a ochrany životního prostředí,“ říká Jaroslaw Szczypka, generální ředitel společnosti BILLA. Zkušební provoz bude BILLA testovat po dobu jednoho roku. Situaci poté vyhodnotí a podle výsledků vytipuje další prodejny, do kterých by se projekt mohl rozšířit.

Stání pro elektromobily i elektrokola bude označeno zeleným nátěrem se symbolem pro elektro dobíjení. Dobíjení elektrokol zajistí nabíjecí stanice značky KEBA. Pomocí uzavíratelného boxu umístěného na fasádě budovy bude možné dobít jakékoliv elektrozařízení s napětím 230 V. Stanice budou primárně určeny pro elektrokola.

Pro nabíjení automobilů společnost BILLA využije nejrozšířenějšího typu zásuvky – typu 2. Jedná se o středoevropský standard, jenž mimo jiné využívá i BMW i3, které bylo hlavní výhrou v narozeninové soutěži BILLA 25 let.
js

billa moje