Svěcení vína ročníku 2016

Je již zažitou tradicí, že v druhé dekádě měsíce listopadu se v Mikulově na zámku koná slavnost „Svěcení vína“. Letos se uskuteční již po šestadvacáté.

Oslava v letošním roce připadá přímo na svátek svatého Martina, patrona vinařů, tedy na pátek 11. listopadu. Akce začne tradičně v Gajdošově sále v 16 hodin. Slavnostní obřad svěcení vína provede probošt kolegiátní kapituly u sv. Václava v Mikulově, jeho důstojnost Mgr. Pavel Pacner.

V kulturním programu vystoupí Sbor mužáků z Březí pod vedením pana Jana Ctibůrka. Svěcení vína pořádá místní vinařský spolek Moravín se sídlem v Mikulově za podpory Regionálního muzea v Mikulově, ZD Sedlec u Mikulova, společnosti Mikulovská rozvojová, s. r. o., a Vinařského fondu České republiky. K dobrému mladému vínu nesmí také chybět svatomartinská kachna, kterou připraví hotel MAROLI v Mikulově.

„Zveme všechny producenty a milovníky mladého vína. A ti, kteří donesou láhev mladého vína ročníku 2016 o obsahu 0,75 litru, budou mít zvýhodněné vstupné na akci,“ řekl Vojtěch Pazderka, předseda Moravínu.

js

DSC 0619