Šestá Voříškiáda opět posunula laťku výš

V pořadí šestá Voříškiáda se v Mikulově konala v sobotu 22. října. Z deseti účastníků byli sice jen dva pejsci místní a všechna ocenění opět odvezli „přespolňáci“. Avšak za výkony, které předvedli, si stupně vítězů rozhodně zasloužili. Porota složená ze členů pořádajícího spolku 7 DNÍ a zástupců diváků to měla hodně těžké. Dovednosti vítězných pejsků se lišily jen v detailech a rozhodovaly i maličkosti jako jedno neuposlechnutí nebo úkol navíc. V rámci běhu přes agility překážky se také ukázala sehranost pána s pejskem. S těsným bodovým rozdílem jsme rozdali krásné velké poháry takto:

1. místo: Veronika Baťková a Cupcake (Kostice)
2. místo: Michaela Hadačová a Sebastián (Modřice)
3. místo: Eliška Navrátilová a Angee (Moutnice)

Slunečné a na pozdní říjen teplé počasí přilákalo na šedesátku diváků i několik fotografů z probíhajícího kurzu. Ti zvolili Psa sympatie a stal se jím urostlý Barny paničky Marjany Wünschové z Prahy, kterému medaile na trikolóře velmi slušela. Všichni soutěžící si odnesli odměnu – domácí játrové psí sušenky, které vyrobila moderátorka Bára.

Děkujeme Mikulovské rozvojové za zapůjčení amfiteátru a laviček a také strážníkům Městské policie Mikulov, kteří si udělali čas a přijeli na Voříškiádu ukázat pomůcky pro odchyt toulavých psů.

Více fotek ve fotogalerii na www.7dni-mikulov.cz. Za rok se zase těšíme „haf haf na soutěženou“!

Jiřka Drbošalová

voriskiadea

doprovodný program v podání strážníků Městské policie Mikulov

běh agility