S knížkou do života 

Městská knihovna Mikulov se zapojila do celorepublikového projektu Bookstart aneb s knížkou do života, kterému byla v roce 2018 udělena státní cena za významný počin v oblasti poskytování veřejných knihovnických a informačních služeb.

Čtení dětem se vyplatí již od nejútlejšího věku. Děti si rozšiřují slovní zásobu, lépe se vyjadřují. Jsou inteligentnější, pohotovější, rychleji se orientují v životních situacích, protože znají mnoho příkladů z četby, a jsou sebevědomější.

Projekt Bookstart aneb s Knížkou do života podporuje rodiče a dává jim návod, jak s dětmi číst již od narození. Říkanky, básničky, písničky, audio nahrávky, prohlížení obrázků a vyprávění, to vše můžeme pokládat za aktivity, které jsou pro zdravý vývoj dítěte téměř nezbytné.

Městská knihovna Mikulov nabízí rodičům nově narozených dětí dárkovou sadu, která obsahuje leporelo Předčítánky, metodický materiál s kalendářem a radami, jak číst dětem, seznam doporučených knih pro společné čtení, audioknihu Špalíček pohádek a říkadel.  Součástí balíčku je také dárkový poukaz na registraci do knihovny zdarma pro dítě od 0 do 6 let a jednoho rodiče na celý rok.

Dárkové sady S knížkou do života mohou rodiče nově narozených dětí získat nejen na vítání občánků, ale také v knihovně.

V průběhu roku pořádáme akce a aktivity, kde představujeme nové knihy, zveme odborníky, pořádáme besedy, hrajeme si, učíme se říkadla a čteme pohádky. Těšíme se na vás v mikulovské knihovně na ulici Brněnská 15.

Knihovna nabízí bezpečný prostor pro děti a pohodlný prostor pro doprovod, spoustu leporel, knížek, hraček a her k vypůjčení. Máme také časopisy odborné i pro zábavu. Rodiče jistě ocení přebalovací pult, krmicí židličku, sedací nábytek pro nejmenší a dokonce i nočník. To vše je k dispozici v rámci Family Pointu, jehož využívání není vázané na čtenářský průkaz. 

Ilona Salajková

bookstart logo