Prodloužené léto v Turecku  

Známe to všichni – všechno pěkné uteče rychleji než to krušné. Tak i nám uteklo 11 dnů, kterými se skupina účastníků zájezdu do Turecka rozhodla prodloužit si letošní horké léto. 

Na cestovatelském kontu členů místní organizace Senioři ČR přibyl další úžasný zážitek.

Po nezapomenutelných pobytech v Itálii, Chorvatsku a Albánii zůstane v našich srdcích i vzpomínkách krásné, žhavé a exotické Turecko. 

Velkým kladem byl odlet brzy ráno z Brna, takže jsme už kolem poledne nadšeně užívali mořských vln v turecké Alanyi.

Že se naší perfektní vedoucí Jitce podaří vždycky najít bezvadné ubytování, to platilo tentokrát na 200 procent. Hotel Elysee Beach byl přímo u nejvyhledávanější pláže Kleopatra, byl dobře vybaven vším potřebným, stravování vyhovovalo i těm nejnáročnějším – nechyběly místní speciality, různé druhy ovoce i spousta neobvyklých zákusků. 

Poloha hotelu nám vyhovovala i proto, že v bezprostřední blízkosti bylo mnoho lákavých obchůdků, parků s exotickými stromy a květinami i jiné možnosti zábavy (tančící derviši, místní folklorní skupiny). Protože jsme důchodci aktivní, zajímali jsme se už doma o nabídku výletů. Podle svých zájmů jsme vybírali mezi návštěvou největších vápencových teras na světě v Pamukkale, milovníci historie volili městečko Side se spoustou antických památek. Velkým zážitkem bylo, že jsme si v krásném zachovalém amfiteátru z roku 155 n. l. zazpívali českou hymnu a několik moravských písniček. Na místech, kde stával kdysi Caruso, Pavarotti a další velikáni, zněly naše hlasy úžasně, a my sklidili zasloužený potlesk přihlížejících turistů.

Dalším lákadlem byl lodní relaxační výlet nádhernou krajinou Zeleného kaňonu v národním parku pod vrcholky pohoří Taurus.

Na své si přišli i ti, co si dopřávají péči o své tělo a navštívili pro nás exotické turecké masáže HAMAM.

Spokojení, opálení, plni krásných dojmů jsme se vrátili domů a už teď řešíme, kam se vydáme příští rok. Rádi přivítáme i ty, co s námi ještě nebyli.

Výborná zpráva na konec – zařizuje opět Jitka Švecová!

Díky, Jitko.

za všechny účastníky Jana Kimmelová

tureckon 1

 

text pod foto: Zájezd do Turecka