Zprávičky z domečku

Putování za světýlky 2019

Druhý ročník Putování za světýlky měl i přes nepřízeň počasí veliký úspěch. Přes 180 poutníků se vydalo na nelehkou cestu napříč centrem Mikulova za lucerničkami. Za objevení a splnění úkolů na stanovištích se dalo získat celkem sedm razítek. V cíli čekala Bílá paní, u které si každý zatočil kolem štěstí a získal tak zaslouženou odměnu. Veliké díky patří spolupořadatelům a všem zúčastněným.

Strašidelná diskotéka

DDM se v pátek 8. 11. proměnil v strašidelný dům hrůzy. Protáhnout svá ztuhlá těla přišlo bezmála sto nadpřirozených bytostí, které si spolu s „Mavis“ pořádně zařádily v rytmu hudby, předvedly své kostýmy na černém molu a na závěr se prošly stezkou odvahy, kde se konala „after party“ strašidel z Tajemného sklepení. Za věnování figurín k dalšímu využití děkuje domeček Mgr. Iloně Salajkové.

Oblastní kolo NerfLigy

Na svatého Martina se v odpoledních hodinách rozezněl zvuk nerfek a píšťalek rozhodčích. Úkol byl jediný. Pobavit se, zahrát si, vyzkoušet si obratnost, postřeh a taktiku, kterou mohou vítězové tohoto turnaje uplatnit v postupovém kole NerfLigy. Z šesti týmů tak postoupil tým Ohnivé kuře v kategorii mladší a za starší tým kluků z kroužku vybíjené říkejme jim Dodgeball men‘s. Ve všech zápasech bylo celkem nastříleno 38 bodů. Výhercům turnaje budeme držet palce, protože se 1. prosince utkají na krajském kole NerfLigy, a pokud jim jen trochu bude přát štěstí, mají možnost postoupit tak jako vloni do celostátní soutěže.

DDM MIkulov