Prosinec v G-centru 

Poslední měsíc roku a první zimní měsíc byl již tradičně v našem domově ve znamení pohody adventního času, příprav na svátky Vánoc, pečení cukroví a akcí, které jsou již pravidelnou součástí života v domově a organizaci. 

S příchodem adventního času a jeho jednotlivých nedělí jsme postupně zapálili všechny čtyři svíce na adventních věncích. Toto období je vyplněno řadou kulturně-společenských vystoupení, postupně jsme u nás přivítali: cimbálovou muziku „Kasanica“, ženský pěvecký soubor „Studánka“ a mužský soubor „B-TET“, oba z Březí, přivítali jsme u nás učitelky a děti z MŠ „Sluníčko“ s vánočním pásmem. K tomu na „Mikuláše“ navštívili seniory v domově podle tradice všichni tři „vážení“, tedy „Mikuláš, čert a anděl“.

Vyvrcholením tohoto krásného období byla ve čtvrtek 19. prosince tradiční společná „Štědrovečerní“ večeře, při které jsme mezi námi přivítali osobně probošta mikulovské kapituly pana Pavla Pacnera. Bylo podáváno vánoční menu: pravá rybí polévka, rybí filé a vánoční bramborový salát. Dále se podávalo vlastnoručně vyrobené vánoční cukroví. Pod stromečky byly pro seniory připraveny dárkové tašky. Akce se nám vydařila a děkujeme dodavateli stravy, společnosti Allmark za přípravu výborného menu a za dárky pro seniory společnostem: lékárna U Lva Mikulov, Gebauer&Griller Mikulov a Depend/Kimberly-Clark Praha. 

Poslední den roku, na „Silvestra“, jsme si symbolicky přiťuknuli a připili se sklenkou sektu na konec starého a začátek nového roku, popřáli si zdraví a spokojenost.

4. a 10. prosince k nám přijely učitelky a děti z MŠ v Dobrém Poli. V rámci projektu na podporu mezigeneračních vztahů proběhlo pod vedením praktikantky třetího ročníku Soukromé vyšší odborné školy sociální v Jihlavě slečny Renaty P. několik společných aktivit a senioři i děti byli ze vzájemné spolupráce nadšení. Děkujeme za návštěvy, další budou pokračovat po novém roce!

Ve středu 18. prosince byla připravena pro obyvatele DPS Pod Strání tradiční „vánoční“ besídka. Paní vedoucí přivítala obě paní místostarostky, vystupující děti z MŠ „Sluníčko“ s učitelkami a zpěvačky z klubu seniorů. Besídka se vydařila, děkujeme vystupujícím za pěkná pásma a paní K. za přípravu vánočního cukroví k občerstvení přítomných.

V samotném závěru roku byl seniorům předán peněžní dar od zaměstnanců společnosti Gebauer a Griller Kabeltechnik v Mikulově ve výši 51 tisíc korun. Ve čtvrtek 19. prosince zástupci společnosti navštívili domov a předali do rukou ředitele organizace vánoční pozornost pro seniory – balíček vitamínových doplňků. Za vše DĚKUJEME a vážíme si této podpory!

Nelze opomenou aktivity v průběhu měsíce, které přispívaly k předvánoční náladě a pohodě: společenská hra „BINGO“, návštěvy všech dobrovolníků – paní Darji (čtvrtky odpoledne po čtrnácti dnech), pana Dalibora (pravidelná pondělní hudební odpoledne) a dobrovolnice od ADRA Břeclav (individuální setkání s klienty), dále pomoc žáků Střední odborné školy/GSS Mikulov při skupinové i individuální praxi a také malé bohoslužby a setkání s pány faráři.  

Více o nás a z našeho života se dozvíte na facebookovém profilu organizace www.facebook.com/gcentrummik/ a webových stránkách organizace www.gcentrummikulov.cz.

 Pavel Rous

G centrum Vystoupení CM Kasanica