Královna kysaného zelí je z Jevišovky
Hana Plisková z Jevišovky je královnou kysaného zelí. Na 18. ročníku koštu kysaného zelí v Pohořelicích získala v polovině ledna od Spolku přátel dobrého zelí 1. místo. V konkurenci více jak 130 výrobků chutnalo její křupavé a lahodné zelí porotě nejvíce.
Koupit si ho můžete mj. i v zelenině na Lormově náměstí.
A co je podle výherkyně na výrobě nejlepšího zelí z celé České republiky nejdůležitější? „Vždy je nutná kvalitní základní surovina. A taky poctivá práce, pořádně to našlapat, aby to lidem chutnalo,“ říká Hana Plisková. S výrobou zelí začala před osmi lety, učila se i od své babičky. „Ono to trvá docela dost dlouho, než se to naučíte dělat pořádně,“ vzpomíná.
Jitka Sobotková