ŘÍJEN v G-centru

Podzim, přesně takový, jaký nemá být. Nejde o počasí, nejde o roční období, jde o situaci.

Kvůli vládě naší země jsme tam, kde jsme byli v první polovině letošního roku. Žádná radost, téměř od počátku března jsme ve „zvláštním“ stavu, kdy nám průběžně a z různých stupňů státních a jiných orgánů (vláda ČR, Ministerstvo zdravotnictví, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Krajský úřad JMK, KHS Brno a další) chodí množství nařízení, pokynů a doporučení, na základě kterých přijímáme opatření, vytváříme scénáře a připravujeme se na to, co se nám, věříme, doufáme a přejeme si, vyhne.

Klienti tráví povětšině čas na pokojích, máme stanovena omezení ve vzájemném setkávání se, opakovaně nám byl nařízen zákaz návštěv. Zaměstnanci seniorům poskytují pravidelnou péči, pracují pod nepříjemným tlakem s ochrannými pomůckami a dělají vše pro to, aby uchránili jejich zdraví a samozřejmě zdraví své.

Máme „obyčejnou“ touhu, ať to vše už skončí. Vize „normálu“ (stav podobný životu např. na sklonku minulého roku) je daleko, predikce a vize vlády naší krásné země jsou ve znamení „omezování“ všeho, co umožňuje vést svobodný a běžný život. Jen to „světlo na konci tunelu“ nikdo z nich nevidí a možná ani vidět nechce?

Děkujeme za pochopení a podporu v nelehké době. Víru, že to zvládneme, máme a jen chceme, ať je to vše co nejdříve za námi, pryč, ať se to „zlo“ ztratí a rozplyne jak podzimní ranní mlha, když ji prosvítí hřejivé paprsky slunce.

Více o nás a z našeho života se dozvíte na facebookovém profilu organizace: www.facebook.com/gcentrummik/ a webových stránkách organizace: www.gcentrummikulov.cz.

Pavel Rous