„Mikulovská keška“

„Mikulovská keška

V době uzavření škol a školských zařízení kvůli epidemii Covid-19 připravil dům dětí pro zájemce různé soutěže, ať už výtvarné, fotografické nebo také „aktivní“.

Vzhledem k situaci probíhají naše akce on-line, nebo v přírodě. Nyní probíhá fantazijní aktivita „Mikuláš bude nadělovat šikovným dětem“. Těm, kteří nám nakreslí, vytvoří nebo nafotí tu pravou mikulášskou atmosféru a přes FB stránky, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. anebo vhozením do schránky nám ji předají, nadělí Mikuláš malý balíček.

Sledujte naše webové stránky /akce/ nebo FB DDM Mikulov a přidejte se také!

Pokud Vás lákají výlety do přírody, tak jsme pro Vás připravili „Mikulovskou kešku“, kde si vyzkoušíte pomocí fotografií kešink trochu jinak. Jedná se o hledání „kešek“ a zároveň poznávání Mikulova a okolí. Je připraveno 22 ukrytých „pokladů“ (musíte poznat místo podle fotografie a poté najít kešku). Pokud kešky najdete, můžete na místě zanechat vzkaz a zároveň bychom chtěli požádat všechny, kteří třeba i náhodou objeví „kešku“, ať ji ponechají na místě pro ostatní účastníky. Nezapomeňte si zapsat písmenka (22), která potom použijete do tajenky, kterou budete luštit. Podrobný návod na hru je uveřejněn na webu a Fb domu dětí. Takže můžete vyrazit do přírody a zároveň se pobavit. Hra bude trvat do konce října 2021, průběžně budeme vyhodnocovat a odměňovat vítěze.

Po stopách Golema aneb netradiční „šipkovaná“ – hra s QR kódy

Ještě jsme pro Vás připravili honbu za pokladem, který odnesl samotný Golem. Cestu centrem města zdobí jedenáct stop Golema, ve kterých je ukrytý QR kód. Stačí načíst chytrým telefonem a dobrodružství může začít… Na konci hry Vás třeba čeká i truhla s pokladem. 

Jen bychom chtěli všechny zájemce, kteří se her zúčastní požádat, ať ponechají veškeré indicie na svých místech, jinak by hry ztrácely smysl.

Děkujeme, kolektiv pracovníků DDM Mikulov