Duben na Habánské

V tomto jarním měsíci provoněném snad všemi kytičkami se nám v „Zeleném ráji“ povedla uskutečnit spousta krásných a nezapomenutelných akcí…

NÁVŠTĚVA V MĚSTSKÉ KNIHOVNĚ
Děti ze všech tříd naší školky se postupně vypravily za tajemstvím pohádek do místní knihovny… Pohádky od Andersena „Císařovy nové šaty“, „O ošklivém káčátku“ i „Princezna na hrášku“, které nám paní Salajková povyprávěla, jsme všichni poslouchali se zatajeným dechem. Všechny také zaujala známá víla Ariela, která žije v podmořském světě. Každé z dětí si odneslo průkaz čtenáře, který může do budoucna využít třeba s rodiči při další návštěvě knihovny. Děti byly návštěvou světa knížek velmi nadšené a odnesly si spoustu zážitků z příjemně stráveného dopoledne.

HUDEBNÍ KOLOTOČ
Velmi nápadité vystoupení plné hudebních nástrojů a písniček nám nabídla paní Renata Poredská k doplnění programu jednoho pondělního dopoledne. Děti se mohly po celou dobu připojovat, zpívat a pozorovat širokou škálu hudebních nástrojů, jež vyluzovaly melodie známých veselých písniček. Indiánská melodie na závěr uchvátila všechny přítomné. Za tento zážitek paní Poredské moc děkujeme.

V JESKYNI NA TUROLDĚ
Předškoláci objevovali při exkurzi všechno, co jeskyně ukrývá…Pohádkově vyprávěný příběh o jeskyni jim nenápadnou formou sdělil spoustu informací nejen o objevení jeskyně, ale i ze života netopýrů a o různých formách krápníků. Paní učitelky dětem přímo před jeskyní přečetly pověsti z oblasti Mikulova, takže teď už vědí i o dávném tajemství čarodějnice na Turoldě.

PŘEKVAPENÍ PRO MAMINKY
Pan Stacha pro děti připravil další zážitkové učení, které mělo tentokrát jasný cíl – vyrobit překvapení pro maminky, které budou mít brzy svůj svátek. S láskou jim děti plnily pytlíčky voňavými květy levandule, které jim brzy budou předávat při odpoledním setkání na zahradě „Zeleného ráje“. Holky a kluci jim kromě dárečků chystají i milé vystoupení.

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA DĚTSKÝCH VÝTVARNÍKŮ
Měsíc Duben jsme zakončili velkolepou akcí, kdy o víkendu 23. a 24. dubna proběhla v prostorách Galerie Závodný překrásná výstava prací dětí MŠ Habánská a MŠ Drasenhofen.

Renata Březinová