Amazonky opět stříbrné

V letošním ročníku florbalového turnaje pro žáky 1. stupně Think Blue Cupu obhájila děvčata ze Základní školy Mikulov, Valtická 3, hrající pod názvem Amazonky, 2. místo a již podruhé se stala vicemistryněmi České republiky.

Amazonky hladce propluly přes okresní, krajské kolo a TOP8 Východ v Olomouci bez jediné porážky až do pražského finále. První zápas sehrály s týmem Strašeckých zeber z Nového Strašecí. Zde se skvěle rozstřílela Anička Zelinková a nasázela do branky soupeřek tři góly. Jeden gól přidala Anička Brucháčková. Čisté konto udržela i brankářka Staňka Zelinková a výsledek zápasu 4:0 holky pěkně nastartoval. Také další utkání ve skupině se hned od začátku vyvíjelo skvěle pro naše Amazonky. Proti nám dobře známému týmu z Uherského Brodu se rozjela Anička Brucháčková a její počet vstřelených branek skončil na čísle šest, Anička Zelinková přidala dva a jeden gól poslala do brány soupeřek také Kristýnka Růžičková. Konečné skóre tohoto zápasu bylo 9:3. Pak následovala pro naše děvčata šestihodinová pauza. V ní se ještě zapojily do několika soutěží. Například Anička Zelinková získala v jedné z nich ocenění za nejtvrdší střelu na branku. V semifinálovém zápase, který začal až v 18.15 proti pražskému týmu Kunratických šelem, si naše Amazonky pořádně mákly. Za stavu 3:1 pro soupeřky vstřelila první náš gól Anička Brucháčková. V oslabení jsme snížili díky Aničce Zelinkové na 3:2 a pak těsně před koncem hracího času se opět trefila Anička Zelinková a bylo vyrovnáno na 3:3. Následovaly tedy samostatné nájezdy. Skvělá Anička Brucháčková svoji šanci proměnila a úžasná Staňka Zelinková v bráně nezaváhala a nic za záda nepustila. Díky této kombinaci byl konečný výsledek 4:3. Již za patnáct minut jsme nastoupili do finálového zápasu. Začátek se nejprve rýsoval ve prospěch našich Amazonek. První jsme vyhráli 3:1 a vítězství bylo téměř na dosah. Sil bohužel ale velmi rychle ubývalo a děvčatům se nepodařilo tento náskok udržet. Nakonec podlehla týmu, který v Olomouci dvakrát porazila (5:2 a 8:0), Amazonkám ze ZŠ Otická z Opavy, který nám vzal nejen název, ale i vítězství v celém turnaji výsledkem 5:3. Ale i tak byly naše Amazonky skvělé a stříbrné medaile jsou parádní. Dvě naše hráčky se navíc dostaly do All Star Teamu turnaje. Nejlepší brankářka Staňka Zelinková a střelkyně gólů Anička Brucháčková. První tři místa si mezi sebe tedy rozdělily týmy z Moravy. Na třetím místě nakonec skončily sympaťačky z Uherského Brodu. Poděkování patří nejen sponzorům, společnosti To & Mi Vdf. spol. s r. o. a firmě EMERSON CLIMATE TECHNOLOGIES, s. r. o., a všem, kdo nám drželi pěsti. Speciální poděkování patří panu Janu Zelinkovi.

Hana Míčková

Stříbrné Amazonky 18

Foto: Zleva Stella Surovcová, zadní řada Stanislava Zelinková, Aneta Šopíková, Karin Konešová, Anna Zelinková, Miroslava Příborská, Anička Brucháčková, Kristýna Růžičková