Exkurze, tentokrát za vínem 

Žáci, kteří se rozhodli pracovat ve službách, by měli poznat co nejvíce provozů. Z toho důvodu absolvovali žáci 3. ročníku oboru kuchař-číšník a 4. ročníku hotelové školy společně s učitelkami Mgr. Zdeňkou Sîrbu a Mgr. Blankou Novákovou dne 13. 3. již tradiční exkurzi do firmy Vinařství Vajbar v Zaječí.

Majitel skupinu provedl po celém vinařství a seznámil s provozem. Prohlídka začala v prostoru pro zrání vín v barikových sudech. Při tomto procesu vína získávají nové vlastnosti, hlavně aroma. Další zastávkou byly tanky a plnička lahvových vín. Majitel také žákům vysvětlil, jaký vliv na jakost vína mají zátky – korkové nebo šroubovací. Podle názvu je jasné, že se firma na prvním místě zabývá produkcí vína, ale žáci se dozvěděli, že mezi její nabídku patří také nealkoholické mošty, pečené čaje a marmelády. Na konec byla zařazena návštěva stylového moravského sklípku a nově otevřené restaurace, kde bylo připravené občerstvení spojené s degustací vzorků ovocných moštů.

Exkurze byla pro všechny zajímavá i poučná.

Zdeňka Sîrbu, Dana Strouhalová, GSS Mikulov

vino