Atletické závody

V pátek 25. května proběhly na ZŠ Mikulov, Hraničářů 617E, tradiční atletické závody určené pro žáky a žákyně I. stupně. Letošního ročníku se zúčastnilo téměř dvě stě dívek a chlapců z prvních až pátých tříd. Kromě závodníků z mikulovských škol přijeli i žáci z Trnavy, Březí, Dolních Dunajovic a Drnholce.

Vzhledem k nepřízni počasí byly závody přesunuty do Městské sportovní haly Mikulov. Soutěžilo se ve třech disciplínách, které byly přizpůsobeny možnostem této haly. Celý prostor byl rozdělen do tří sektorů, kde současně probíhal hod molitanovou šipkou, skok z místa a člunkový běh. Děti si těchto netradičních disciplín užívaly, přestože trénovaly ve svých kmenových školách klasické atletické disciplíny.

Na 1. místě v počtu dosažených medailí se umístila ZŠ Valtická, Mikulov, 2. místo obsadila ZŠ Hraničářů 617 E a 3. místo patřilo závodníkům ze ZŠ Březí.

Mladí atleti získali za svá umístění medaile a hodnotné ceny v podobě společenských her.

Velmi nás těší stále větší zájem o tuto soutěž, a proto rádi budeme v jejím organizování pokračovat, neboť naším cílem je získávat pro sport co nejvíce dětí. Soutěž proběhla za podpory města Mikulov, kterému touto cestou chceme poděkovat.

Alena Ciklová

tojboj02