Beskydy – lyžařský výcvikový kurz pro žáky 5. tříd

            V průběhu měsíce září se žáci pátých tříd ZŠ Hraničářů dozvěděli radostnou zprávu, že se mohou zúčastnit lyžařského výcviku v Beskydech na chatě P.O. M.A. v termínu od 20. 1. – 25. 1. 2019.

            Sraz byl v neděli u naší školy, kde jsme při pláči maminek a radosti tatínků nastoupili do autobusu. Po příjezdu na chatu jsme byli ubytovaní a pak následovala večeře. Po večeři nás pan učitel Odehnal seznámil s programem LVK.

            Každý den byl budíček v 7.30 hod. Po snídani a vyčerpávajícím výstupu na svah jsme byli rozděleni do čtyř družstev podle výkonnosti a pustili se do nácviku oblouků. Po celodenním lyžování jsme po večeři a přednášce vyčerpáním usnuli. Další dny jsme zdokonalovali své lyžování pod vedením našich instruktorů. Během výcviku nejeden z nás pocítil, jak je sníh tvrdý a poma zrádná. Za statečnost na svahu jsme byli ve středu odměněni výletem do okolí s vyhlídkou na část pohoří Beskyd a Lysou horu. Viděli jsme také zamrzlý vodopádek u horské studánky a navštívili jsme malebnou hospůdku U Veličků, kde jsme se posilnili a nakoupili rodičům suvenýry. Poslední den jsme dokázali sjet celou sjezdovku bez zastavování a bezpečně vyjížděli dlouhé obloučky. Po večeři jsme zhlédli film Jurský svět, po kterém se nám zdály děsivé sny.

            Cesta domů byla plná dojmů a už jsme se těšili na rodiče. Děkujeme našim učitelům a učitelkám za pěkné zážitky.

Adéla Šafránková, žákyně 5. B třídy