Všem maminkám z Habánské…

… jsme poslali dopis s dárečkem k jejich svátku, jež se slaví po dlouhá léta vždy druhou květnovou neděli. Věřte nebo ne, ale vlastnoručně nakreslený či vyrobený obrázek jsme ve školce „vylovili“ dětem z jejich šuplíčků, zabalili do obálky a odeslali konkrétní mamince pro radost a potěšení!
Dopisy se hemžily princeznami, dráčky, barevnými písmenky, kytičkami a byla tu i spousta moc krásně nakreslených zvířátek, postaviček a dějů z různých pohádek…

Doufáme, že se v pravý čas ke všem mamkám, maminkám a maminečkám dostal obrázek jejího miláčka i s básničkou. Všechna psaníčka jsme totiž roznesli do poštovních schránek pro potěšení všem mamčám za jejich starost, voňavou náruč, měkoučkou dlaň, vřelé obětí, trpělivost, lásku a pochopení, jež věnují od narození svému chlapečkovi či holčičce.

Každý rok máme s dětmi pro mamky nachystané na zahrádce krásné školkové vystoupení s překvapením a kafíčkem, ale teď zbývalo jediné – každá maminka zvlášť, ve svém domečku rozbalila dopis, přečetla básničku, mrkla na obrázek a pomazlila své roztomilé školčátko – „habáňátko“.

Letos je prostě spousta věcí jinak.

Kolektiv MŠ "Zelený ráj"

skolka 02