Mikulovští navštívili partnerské město Tuchów, kde probíhala mezinárodní konference

Delegace z Mikulova vedená starostou města Rostislavem Koštialem a místostarostkou Marií Leskovjanovou se ve dnech 6.-7. srpna účastnila 17. mezinárodní konference partnerských měst v polském Tuchówe. "Velmi si tohoto pozvání vážíme. Naše přátelství trvá už deset let a postupně se z oficiálních setkání stala přátelská. Rádi v Polsku představujeme naše kulturní tradice i vína a těšíme se, až uvítáme polské partnery na Pálavském vinobraní," řekl mikulovský starosta.

Mottem letošního setkání v Tuchówě bylo - Tvorba budocunosti Evropské unice v duchu dialogu a solidarity. Starosta hostujícího města Adam Drogoš také hovořil během svého vystoupení o nutnosti spolupráce v oblasti bezpečnosti Evropy.  

Součástí letošní mezinárodní konference za účasti 8 zemí - Polska, České republiky, Slovenska, Německa, Francie, Rumunska, Maďarska a Ukrajiny - byl také 1. ročník mezinárodní výstavy vín, na kterém úspěšně zabodovala a zlaté medaile si odvazla i vína z Mikulovska. O kulturní vystoupení a předsavení našich folklorních tradic se postarali členové Národopisného souboru Pálava a dechové hudby Mikulovanka.

Tuchów je už deset let partneským městem Mikulova a pravidelně probíhají oficiální návštěvy na úrovni představitelů vedení obou měst. Smlouva o spolupráci byla podepsána v září 2005 v Mikulově a následně v Tuchówě v červenci 2006.

js

polsko02

Polsko05

Starosta Mikulova (druhý zprava) společně se starosty partnerských města města Tuchów.

Polsko06

Polsko04