„Analyzujeme možnost vybudování krytého bazénu a revitalizaci koupaliště,“ říká starosta Rostislav Koštial

Krytý bazén, nová sportovní zóna, záchytné parkoviště a parkovací dům. To jsou stěžejní témata, se kterými starosta města Rostislav Koštial seznámil své kolegy zastupitele na pracovním setkání 25. ledna. Budou součástí strategického plánu rozvoje města do roku 2024.

Stěžejní výhledový dokument rozvoje města se rozšiřuje o vybudování krytého bazénu a revitalizaci koupaliště, vznik záchytných parkovišť a parkovacího domu a přeměnu bývalého „cvičáku A“ za kasárnami ve sportovní zónu. „Vše je ve fázi úvah, ještě to nestavíme, je to strategie,“ říká starosta, ale zároveň je přesvědčen o tom, že zejména záměr vybudování bazénu bude pro Mikulovany revoluční zprávou.

„V současné době analyzujeme možnost vybudování krytého bazénu a revitalizaci koupaliště v Mikulově,“ sděluje Rostislav Koštial. Město vstoupilo v jednání s Fakultou architektury Vysokého učení technického v Brně a jedná o konceptu rozvoje koupaliště a krytého bazénu.

Vedení města si od analýzy slibuje jasnou odpověď na otázku, zda postavit zcela nový bazén na zelené louce nebo revitalizovat jeden z bazénů na koupališti Riviéra a udělat nad ním zastřešení a propojit ho se zázemím. Podle starosty existuje i možnost mobilního zastřešení bazénu a prodloužení tak koupací sezony. „My tu analýzu potřebujeme včetně finančních nákladů. Potřebujeme vědět, nejenom, kolik nás bude stát výstavba, ale především kolik budeme ročně doplácet na provoz. Pak se teprve můžeme rozhodnout, která z variant bude pro město výhodnější,“ doplnil starosta. Rozhodně se však podle jeho slov nebude jednat o zařízení s tobogány či wellness. „To je záležitost komerční sféry a v okolí je podobných zařízení dostatek. My chceme bazén, kam by mohli chodit koupáníchtiví a plaváníchtiví občané, školy i návštěvníci města,“ upřesnil starosta.

Další sportovní zázemí by mohlo vzniknout v prostoru bývalého vojenského „cvičáku A“. Bylo by zde zázemí nejenom pro tenisty, ale i skateboard, certifikované hřiště pro fotbalgolf a stezka pro horská kola singletrack. Na to by navazovala cyklostezka.

Intenzivně se také v dlouhodobém strategickém plánu města i akčním plánu města, který kopíruje volební období 2014–2018, pracuje na přípravě vybudování záchytných parkovacích ploch a parkovacího domu.

Všechna tři témata otevřel starosta města na pracovním zasedání zastupitelstva města Mikulova k rozpočtu na letošní rok. Tento stěžejní dokument se bude schvalovat na veřejném zasedání ve středu 22. února. „Věřím, že se shodneme. Ale určitě k tomuto závaznému dokumentu bude diskuse. Letošní rozpočet je ve výši 220 milionů korun,“ říká starosta Rostislav Koštial.

js

 

IMG 1946