Mikulovští strážníci umí uspořádat nejenom skvělou soutěž ve střelbě, ale mají také nejlepší střelkyni

Do Mikulova se ve čtvrtek 7. června sjelo třicet družstev příslušníků městských policií z celé České republiky. Ti se utkali, respektive si vystříleli Pohár starosty města Mikulova. Střeleckou soutěž uspořádala Městská policie Mikulov už po třinácté.

Mikulovský tým ve složení Dvořáček Rudolf, Filip Michal a Špačková Miluše skončil na pěkném dvanáctém místě. Miluše Špačková, která v Mikulově slouží už čtyřiadvacátým rokem, navíc získala prvenství mezi ženami.

„Kolegové z Moravy i Čech k nám jezdí moc rádi a úroveň samotné soutěže i doprovodný program si vždy pochvaluji. Což je pro nás motivací do dalších ročníků,“ říká velitel Městské policie Mikulov Jiří Hamerník.

Dopis a poděkování jednoho z účastníků soutěže vám přinášíme:

Vážený pane starosto,

včera jsem se zúčastnil střelecké soutěže, kterou pod Vaší záštitou pořádala Městská policie Mikulov.

Musím vyslovit alespoň několik slov uznání a obdivu, krátce popsat dojmy, jež ve mně tato akce zanechala. Vzhledem k tomu, že mám zkušenost s pořádáním obdobné soutěže, tak vím, že naprosto hladký průběh a perfektní atmosféra během celého dne není samozřejmostí, ale že za tím stojí obrovský kus práce celého organizačního týmu.

Dále oceňuji, že nejde jen o samotnou soutěž, ale o společenské setkání strážníků napříč celou republikou. Kdy jindy by se mohli potkat strážníci z malých obcí a velkých měst, vyměnit si své zkušenosti, „postěžovat“ si na své velitele a odreagovat se od své náročné služby. Závěrem ještě jednou velký dík celému týmu organizátorů v čele s panem Hamerníkem a poděkování patří samozřejmě i Vám osobně, protože bez podpory města by se akce takového rozsahu nemohla uskutečnit.

Přeji Vám mnoho osobních i pracovních úspěchů a pevně věřím, že se setkáme příští rok opět na dalším ročníku soutěže.

S pozdravem Tomáš Vyvážil, zástupce ředitele Městská policie Přerov

policie5