Společná cykloakce Mikulova a partnerského města Laa an der Thaya 

Na sobotu 1. září připravily města Mikulov a jeho rakouský partner Laa an der Thaya společnou cykloakci. Ta se bude konat u příležitosti ukončení realizace projektu Podpora a rozvoj cykloturistiky na Mikulovsku a v Laa a okolí.

„Akce je závěrečnou aktivitou projektu, jehož cílem bylo vydání map nově vytvořených cyklookruhů spojujících právě moravsko-rakouské příhraničí,“ řekla Kateřina Korandová, manažerka projektu z Městského úřadu Mikulov.

Cyklookruhů je celkem třicet a kromě toho, že jsou zaznačeny v mapových podkladech ve vydané brožuře, budou dostupné i v elektronické podobě na webových stránkách www.mikulov.cz. Cykloakce je určena jak pro širší veřejnost, tak pro zástupce poskytovatelů služeb z Mikulova a širšího okolí.

Odjezd z Mikulova, přímo od radnice na Náměstí, je plánovaný v 10 hodin. Účastníci se pak společně vydají po cyklotrase Hallo Nachbarn až na vrch Galgenberg, který je součástí obce Wildendürnbachu (vzdálenost z Mikulova asi 14 km). „Tam se setkáme s rakouskými partnery, a to jak se statutárními zástupci Laa and der Thaya, tak i se zástupci veřejnosti. Po uvítání a krátkém odpočinku s malým občerstvením se společně vrátíme zpět do Mikulova, kde bude připraveno drobné občerstvení a možnost prohlídky Dietrichsteinské hrobky s průvodcem,“ doplnila Kateřina Korandová.

Hlavní myšlenkou této akce je podle Korandové sblížit veřejnost na obou stranách hranice a také ukázat snadnou dostupnost a propojení regionu Mikulovsko s rakouským příhraničím. „Cyklookruhy jsou výjimečné tím, že byly skutečně ověřené přímo v terénu. A každý z účastníků cykloakce získá mapu s pětadvaceti novými okruhy, které si pak může samozřejmě sám kdykoliv absolvovat,“ upřesnila manažerka projektu.

Jitka Sobotková

cyklovylet