Mikulov povede další čtyři roky starosta Rostislav Koštial

Starostou Mikulova zůstává na další čtyři roky Rostislav Koštial (ODS). Ve vedení města tak pokračuje už čtvrté volební období. Nově zvolenými místostarostkami jsou Leona Alexová (ČSSD) a Sylva Chludilová (Pro Mikulov).

Rozhodlo o tom nově zvolené zastupitelstvo, které se sešlo 31. října ke svému ustavujícímu zasedání, a všech pětadvacet zastupitelů složilo také slib zastupitele města.

Zvolena byla také Rada města Mikulova. Kromě starosty a místostarostek jsou radními Ivo Koneš (ODS), Petr Kulhavý (ANO), Karel Pavlík (ANO) a Rostislav Souchop (STAN).

Finanční výbor povede Vladimír Zich (KSČM) a Kontrolní výbor Vlastimil Mihalík (Mikulovští). Byl zřízen také Osadní výbor v části obce Mikulov, ulice Mušlov. Ostatní komise rady města budou zřízeny v nejbližší době, nyní probíhá nominace jejich členů.

Rostislav Koštial po svém znovuzvolení poděkoval všem zastupitelům za svěřenou důvěru. Ve své kompetenci chce mít nadále na starosti především strategický rozvoj města, tzn. strategický a akční plán, územní plán, i to, jakým směrem se bude Mikulov dál ubírat. O přesném rozdělení dalších oblastí mezi nově zvolené místostarostky se bude jednat.

 

Nové vedení Mikulova

Starosta: Rostislav Koštial (ODS)

starosta

1. místostarostka (zastupující starostu v jeho nepřítomnosti): Leona Alexová (ČSSD)

CSSD Alexová Leona

místostarostka: Sylva Chludilová (Pro Mikulov)

pro mikulov chludilova

radní: Ivo Koneš (ODS), Rostislav Souchop (STAN), Karel Pavlík a Petr Kulhavý (oba ANO)

Jitka Sobotková