Rozpočet města se intenzivně připravuje

Příprava rozpočtu města na rok 2019 jde do finále. Intenzivně na něm vedení města a jednotlivé odbory Městského úřadu Mikulov pracují už od podzimu loňského roku. Zastupitelé se s ním seznámili na pracovním zasedání společně s finančním výborem 28. ledna. Schvalovat se bude tento zásadní dokument pro rozvoj města na veřejném zasedání zastupitelstva v pondělí 25. února.

„Rozpočet je v současné době připraven jako schodkový, ale bude vyrovnán z přebytku za rok 2018. Takže bude opět vyrovnaný. Výdaje předpokládáme ve výši 356 milionů, plánované příjmy ve výši 233 milionů a zbývající část dokryjeme z vlastních zdrojů na bankovních účtech,“ objasnil starosta města Rostislav Koštial.

Jakmile bude rozpočet města schválen, chce starosta svolat Strategickou komisi a intenzivně začít pracovat na všech zásadních projektech, vč. rekonstrukce bývalého Národního domu a přeměny bývalé hasičské zbrojnice na ulici Svobody v knihovnu s galerií moderního umění. Řešit se bude také systém parkování ve městě včetně vybudování parkoviště.

Jitka Sobotková

TOP ZIMA