Mikulov na veletrzích cestovního ruchu

Mikulov a Mikulovsko jsou významnou turistickou destinací, kterou ročně navštěvují tisíce návštěvníků. V turismu jsou v regionu zaměstnány tisíce pracovníků.

Na posilování image města se výrazně podílejí také zaměstnanci Městského úřadu Mikulov, kteří naše město prezentují na zahraničních veletrzích cestovního ruchu.

Pod Českou centrálou cestovního ruchu - CzechTourism se město Mikulov samostatně prezentovalo na podzimním veletrhu ve Varšavě v Polsku (listopad 2019), dále pak ve Vídni 16.-19. 1. 2020. „V Polsku je o Mikulov tradičně velký zájem. Turisté se zajímají nejvíce o ubytování a památky či víno," říká Kateřina Korandová, z odboru rozvoje a živnostenského podnikání MěÚ Mikulov.

Ve Vídni naši zástupci zaznamenali obrovský zájem ze strany rakouských turistů, a to i díky velmi vydařené prezentaci CzechTourismu. „Nejvíce se lidé zajímali o Pálavu, památky v Mikulově, cyklotrasy a další,“ doplnila Kateřina Korandová. Veletrh Ferienmesse Wien & Auto Show navštívilo 161 tisíc návštěvníků.

Zájem o Mikulov a všechny nabízené materiály byl i na veletrhu cestovního ruchu ITF Slovakiatour na Slovensku v Bratislavě ve dnech 23.-26. ledna.

Na ostatních tuzemských veletrzích cestovního ruchu – Regiontour Brno a Holidayworld Praha – se Mikulov prezentuje na společné expozici Jižní Moravy jako součást turistické oblasti Pálava a Lednicko-valtický areál. „Mikulov vždy na tyto veletrhy předává větší množství propagačních materiálů, určených právě pro tuto prezentaci,“ vysvětluje Marcela Šimánková, z odboru živnostenského podnikání Městského úřadu Mikulov.

Samostatná prezentace města Mikulov je možná pouze v případě, že si pronajme vlastní expozici. „Tuto možnost bude město Mikulov pro rok 2021 zvažovat,“ doplnila Marcela Šimánková.

Jitka Sobotková, foto: archiv město Mikulov

veletrh videnn