Nejlepší městský zpravodaj roku je z Mikulova

Soutěž o nejlepší zpravodaj roku vyhrálo město Mikulov

Mikulovský Zpravodaj zvítězil v celostátní soutěži

U příležitosti zahájení národní poutě Dny lidí dobré vůle na Velehradě byli vyhlášeni i vítězové celostátní soutěže „O nejlepší obecní či městský zpravodaj roku 2023". V hlavní kategorii měst si odnesl vítězství náš mikulovský Zpravodaj. Cenu převzala místostarostka a předsedkyně redakční rady Petra Korlaar spolu s redaktorem zpravodaje Dominikem Ryšánkem. Právě redaktor spolu s ředitelkou společnosti Mikulovské rozvojové, paní Petrou Bakó, mají na úspěchu zpravodaje lví podíl a patří jim za to to největší poděkování. 

„Už samotná pozvánka na vyhlášení výsledků, při tak krásné akci, jakou jsou Dny lidí dobré vůle, byla pro nás na redakční radě i na Mikulovské rozvojové, která zpravodaj vydává, překvapením a velkou radostí současně. V minulém roce jsme se se členy redakční rady pravidelně scházeli a živě debatovali nad vizuálem i obsahem zpravodaje. Díky paní Darji Kocábové jsme měli možnost nahlédnout i do archivu jiných zpravodajů a velmi nám pomohly odborné grafické a fotografické zkušenosti pana Jana Miklína. I přes rozdílné názory se nám vždy podařilo najít shodu na navrhovaných změnách, a toho si vážím nejvíce. Jedná se o skutečně kolektivní práci, a z ocenění tak může mít radost každý, kdo se na úpravách podílel. Získání prvního místa je pro nás velkým povzbuzením," říká Petra Korlaar.

Akci, která se konala již potřinácté, každoročně pořádá Obecně prospěšná společnost Civipolis, Katedra politologie FF UP v Olomouci, Sdružení místních samospráv ČR a Angelus Aureus, o. p. s. Mezi přibližně 200 zpravodaji vybírala odborná šestičlenná porota, která hodnotila nejen vizuální kvalitu, ale i obsahovou vyváženost, kvalitu zpracování radničních témat a pestrost rubrik. Pořadatelé soutěže letos za odměnu všechny oceněné pozvali na školení, které se uskuteční na podzim na půdě Univerzity Palackého v Olomouci. Udílení cen se zúčastnil ministr zemědělství Marek Výborný, za Sdružení místních samospráv ČR výkonná ředitelka Jana Přecechtělová a místopředseda Oldřich Vávra a starosta obce Velehrad.

„Kromě úpravy zásad vydávání Zpravodaje města Mikulov jsme se také pustili do jemných grafických změn, zvětšili jsme prostor pro fotografie a změnili velikost písma. Velké poděkování patří panu Romanu Zavřelovi z grafického studia CCB, které náš zpravodaj vydává již 25 let a které nám poskytlo řadu cenných konzultací. Tohoto dlouholetého partnerství si velmi vážíme," dodává Petra Korlaar.

red.

 

3e99656b c4fa 46c2 94ff 182c10452db9