Týden mezinárodní kuchyně ve školní jídelně na Valtické
V týdnu od 10. 2. do 14. 2. 2014 ve školní jídelně na Základní škole Mikulov, Valtická, proběhl týden mezinárodní kuchyně. Paní vedoucí školní jídelny Emílie Hlaváčová ve spolupráci s Milenou Polákovou přichystaly našim dětem zajímavý jídelníček, který obsahoval známé i pro některé strávníky neznámé pokrmy.
Děti měly možnost ochutnat například vepřové maso s mandlemi a jasmínovou rýží, rýži sedmi pokladů, rybí filé po bretaňsku, mexickou pánev (hovězí maso s paprikou, fazolemi a kukuřicí), zbruf se sýrem a těstovinami, bavorské vdolečky, kuřecí maso kung-pao s čínskými nudlemi, drůbeží játra čchao nebo kapustnici s klobásou. Nejvíce ze všeho však dětem chutnal hamburger z mletého masa a zeleninou, tento oběd si velmi pochvalovaly.
Týdnem mezinárodní kuchyně se zaměstnanci školní jídelny snažili oživit jídelníček a všichni se shodli na tom, že se jim to povedlo. Těšíme se na další překvapení, které nám jídelna připraví. Tímto bychom našim kuchařkám chtěli poděkovat za jejich práci, neboť ne vždy je jednoduché uspokojit mlsné jazýčky našich dětí.
Jindřiška Kudrnová