Zastupitelé podpořili dětské centrum Mrňouskové

Mikulovští zastupitelé na svém posledním zasedání 25. června podpořili nově vznikající soukromou aktivitu maminek, které se rozhodly založit dětské centrum Mrňouskové. To bude po prázdninách fungovat v budově bývalého Klubu seniorů na ulici Svobody, které město k tomuto účelu iniciátorkám centra, Darině Baránkové a Markétě Němcové, pronajme. Centrum Mrňouskové bude pro děti od dvou do pěti let. „Děti zde budou moci bývat pravidelně na celodenní docházku nebo i na pár hodin. Vše záleží na maminkách, jak budou potřebovat pohlídat své ratolesti," řekla Markéta Němcová. V nově vznikajícím centru chtějí maminky také pořádat různé vzdělávací aktivity, kurzy a školení zaměřené na výchovu a práci s malými dětmi.

Podnikatelský záměr obou žen tak chce vyjít vstříc rodičům, kteří jsou zaměstnaní nebo se naopak chtějí vrátit rychleji do zaměstnání a své dítě se jim nepodařilo umístnit do mateřské školky, ale také pro rodiče, kteří hledají krátkodobé hlídání. „Když bude maminka potřebovat jít k lékaři, nakoupit si či zajít na různé pochůzky a schůzky, tak může k nám své dítě přivést a my se o něj postaráme," dodala Darina Baránková. Centrum by mělo být otevřené od pondělí do pátku od 6.30 do 16.30 hodin a hrát by si zde mohlo až pětadvacet dětí.

Více informací na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a na Facebooku: Mrňouskové Dětské Centrum.

js

 mrnouskove logo-001