Místní organizace svazu důchodců ČR

NALÉHAVÉ!!

Již delší dobu plánujeme návštěvu brněnského planetária. Pro přemíru akcí na jaře a v létě se uskuteční nyní na podzim. Chceme navštívit program Blíže ke hvězdám a dopřát ho i našim dětem a vnoučatům. Nepřekročí-li zájem kapacitu největšího autobusu, pak i veřejnosti. Ovšem systém rezervace je trochu jiný, než na jaký jsme zvyklí z divadel. Takže co je nutné: nahlásit svůj zájem co nejdříve, nejpozději 7. 10. na tel.: 721 998 712. I když je termín akce nepřesný, bude to odpoledne v sobotu nebo v neděli v listopadu 14.,15., 21. nebo 22. Tato nejistota je kompenzována tím, že akce je pro členy financována v rámci vzdělávání (vstupné + autobus) z dotací. Ostatní zaplatí 125 Kč za vstupné 3. 11. v 15 hodin. Současně každý přihlášený nese svůj díl odpovědnosti za to, že svou případnou neúčastí blokuje místo pro další zájemce.

Aqualand Moravia změnil podmínky časové i finanční, takže je změna termínů pro koupání, a to: 20. 10., 10. 11., 15. 12.

Jisté a dříve oznámené.

29. 9. úterý v 9 hodin vycházka s panem starostou na Svatý kopeček. Sejdeme se pod schody u bývalého Domu spisovatelů.

30. 9. středa termální lázně Györ. Odjezd v 6 hodin od bývalých stavebnin, 6.05 od pošty. Možnost dotazů na volná místa na tel.: 604 717 057.

1. 10. čtvrtek Divadlo Bolka Polívky. Představení Hlava v písku s Ivanou Chýlkovou a Janem Potměšilem, které začíná v 19 hodin. Odjezd v 17.30 od býv. stavebnin, 17.35 od pošty. Vstupenky v autobuse.

6. 10. úterý oslava Dne seniorů, na kterou pozvali představitelé města všechny seniory (bez ohledu na organizovanost) do zámeckého sálu. Začátek je ve 14 hodin. Je žádoucí, aby naši členové ukázali účastí svůj dík za péči nám věnovanou a jistě tak učiní i ostatní senioři (místo posuzování toho, co se kde dělá či nedělá pro seniory).

Nové, ještě nezveřejněné.

13. 10. středa beseda o židovském Mikulově. V 16 hodin za námi do CVČ přijde Mgr. Josef Šuba, pracovník Regionálního muzea,aby zahájil nový vzdělávací cyklus.

27. 10. úterý beseda s Evou Gajanovou v 15 hodin opět v CVČ. Budeme pokračovat v zavedeném cyklu. Především se zaměříme na méně obvyklé potraviny. Není třeba zdůrazňovat, že je na obě besedy zvána i široká veřejnost.

Dobromila Vlčková