Rada města projednávala

Rada města na svých jednáních dne 8. 9. a 22. 9.

Schválila:

- uzavření smlouvy o poskytnutí dotace z rozpočtu Jihomoravského kraje na realizaci akce Pálavské vinobraní 2015,

- smlouvu o výpůjčce pozemku p. č. 8724, orná půda o výměře 5796 m2 v k. ú. Mikulov na Moravě v lokalitě „Nad tratí" pro vypůjčitele spolek „Klub – vojenské historie Pevnost Mikulov", se sídlem 22. dubna 1072/1, 692 01 Mikulov, ve znění předloženém majetkoprávním odborem.

Souhlasila:

- s uspořádáním slavnostního zahajovacího koncertu v rámci 21. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu 13 měst - Concentus Moraviae.

Vzala na vědomí:

- informaci o přípravě, produkci a průběhu letošního ročníku MVS „dílna"
a ukládá odboru regionálního rozvoje a živnostenského podnikání vypracovat a podat žádost o dotaci na příští ročník MVS „dílna" na Ministerstvo kultury ČR. Vlastní produkce příštího ročníku bude řešena ve spolupráci města a Regionálního muzea Mikulov.

Rozhodla:

- ode dne podpisu smlouvy pronajmout prostory sloužící k podnikání o výměře 30,91 m2 (jedna obchodní místnost o výměře 29,8 m2 + sociální zařízení o výměře 1,11 m2) v budově č. p. 9, na ul. Brněnská č. or. 1, Mikulov, která je součástí pozemku p. č. 16 v k. ú. Mikulov na Moravě, paní A. B., za účelem pronájmu – prodej zahraničních sýrů.

Uložila:

- majetkoprávnímu odboruzveřejnit na úřední desce MěÚ Mikulov záměr města propachtovat pozemek p. č. 6966, vinice o výměře 2,0906 ha v k. ú. Mikulov na Moravě v lokalitě „Nad Starou celnicí" k pěstování vinné révy na vinici k produkci a sklizni hroznů.

Anna Červeňáková

radnice