V galerii KONVENT uvidíte, co vzniklo na letošním Fotoateliéru Mikulov

V pátek 16. října bude od 18 hodin v galerii Konvent vernisáž osmero autorů fotografické dílny Fotoateliér 2015, Mikulov.

K vidění budou fotografie Hany Connor, Kristýny Erbenové, Báry Alex Kašparové, Terezy Koníčkové, Jana Němečka, Vladimíra Slivka a dvou mikulovských účastnic Hany Ilčíkové a Ilony Salajkové. Všichni autoři pracovali pod vedením fotografa Tomáše Pospěcha, za produkce Daniela Kamenára. Celou acki pořádá tradičně Město Mikulov ve spolupráci s galerií Konvent. Výstava potrvá do 25. října.

"Už sedm let, vždy ke konci září přijíždíme do Mikulova. Studenti Institutu tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě, Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a fotografové z Mikulova zde nacházejí až překvapivě pestrý svět témat, ale v neposlední řadě také neobyčejně pohostinné a vstřícné prostředí. Společně s projektem Jindřicha Štreita z roku 1995 a Mikulovskými dílnami, se tak stává Mikulov jedním z nejprofotografovanějších a následně také nejvystavovanějších měst střední Evropy," řekl Tomáš Pospěch.

js

 

 

Mikulov-PozvB-15