ZŠ VALTICKÁ OPĚT BĚŽELA „ZÁTOPKOVU ŠTAFETU"

V září roku 1992 se ZŠ z Mikulova na Valtické ulici přidala ke gratulantům k sedmdesátým narozeninám vynikajícího sportovce Emila Zátopka. Žáci druhého stupně tehdy darovali této sportovní legendě dárek v podobě štafetového běhu na maratónské trati. Tato sportovní akce nadchla všechny zúčastněné. S každoroční pravidelností se škola začala zapojovat do tohoto celorepublikového klání.

22. 9. 2015 se konal již 24. ročník. Po nástupu závodníků se na první kilometrový úsek vydal žák VIII. A třídy Jáchym Zaoral. Štafetový kolík si postupně předalo 42 běžců. Poslední úsek patřil běžci Štěpánu Nešporovi, který byl zároveň i nejrychlejším běžcem celého štafetového běhu s časem 3min a 23s. Štěpán Nešpor předal kolík nové p. učitelce TV Silvii Šilingerové, která dokončila závěrečný úsek 195m v doprovodu ostatních žáků.

V letošním ročníku jsme zdolali maratónskou trať za 3 hodiny a 3 minuty. I když tento čas není nejlepší v soutěži, pro nás byl uspokojující a dokonce lepší než v předešlých letech. Počasí nám přálo a ve spolupráci s p. učitelem Kamilem Míčkem děkujeme všem zúčastněným běžcům za vzornou reprezentaci školy a těšíme se na další, již 25. ročník této soutěže.

Městské policii děkujeme touto cestou za dohled na bezpečnost závodníků při pohybu po komunikaci města.

Štafetě jednou zdar a příští rok budeme opět připraveni.

Silvie Šilingerová

maraton