HALLOWEENSKÉ UČENÍ

Předešlé nevlídné podzimní dny si ve výuce oživili duchové, čarodějnice, kostlivci a netopýři ze 2. B třídy na ZŠ Valtická Mikulov. V úterý 20. října 2015 se všichni zapojili v rámci projektového dne do halloweenského učení. Společně jsme si připomněli historii a tradice svátku Halloween a našli jsme také jeho obdobu v českých zemích – svátek Dušiček.

Den jsme zahájili krátkou básničkou a naučili jsme se veselou písničku o čarodějnicích. Názvy halloweenských symbolů jsme nejprve skládali z rozstříhaných písmen a následně celá slova seřadili podle abecedy. S malou čarodějnicí si pak každý podle počtu slabik ve slovech mohl vybarvit hvězdičky na noční obloze. Nechybělo ani pavoučí a netopýří počítání, podle výsledků se pak před námi objevila černá kočka nebo jedovatá houba k přípravě kouzelného lektvaru. Na závěr celého dopoledne si druhácký rej masek ve třídě vybral a poskládal různé halloweenské obrázkové puzzle.

Kromě sladkostí a pergamenu od nejvyšší čarodějnice za celodopolední práci si některé děti zasloužily drobnou odměnu za skvělé kostýmy. Už dnes se těšíme na příští netradiční výuku – společně poletíme na výlet do vesmíru.

Dagmar Němcová

1verze