Zastupitelé jednali nad akčním plánem města

Mikulovští zastupitelé se sešli 19. října u kulatého stolu a diskutovali nad jedním ze zásadních dokumentů – Akčním plánem rozvoje města.

„Jsem rád, že proběhla velmi aktivní a plodná debata. A ukázalo se, že vedení města jde v souladu se zastupiteli. Protože o řadě podnětů vznesených zastupiteli už jednáme a jsou ve stádiu příprav, a ty, které nebyly a padly nově, tak do akčního plánu zapracujeme," řekl starosta města Rostislav Koštial.

Prioritní oblasti zahrnují jak projekty z dopravy, kultury či cestovního ruchu, tak občanské vybavenosti. Velmi důležité jsou zdroje financování a dotační příležitosti, které vedení města neustále mapuje.

Stěžejním dokumentem pro rozvoj města je dlouhodobý Strategický plán rozvoje města. Akční plán, krátkodobý, by měl kopírovat volební období. „Některé naše projekty však přesahují volební období a strategický plán se tak prolíná s akčním. Jako jsou například investice do cyklostezek, otázka využití budovy hasičské zbrojnice či modernizace centra města," doplnil Rostislav Koštial.

js

radnice