Šachy v Mikulově

Už druhým rokem v Mikulově působí šachový klub, který se pravidelně schází každé úterý od 16.30 hodin v galerii Závodný.

V galerii se ovšem v úterý neschází jen členové oddílu, ale mohou se zúčastnit všichni, kdo si chtějí zahrát šachy, takže teď tu bývá i kolem deseti hráčů a jsou využity všechny šachové soupravy.

Pod záštitou Galerie Závodný Mikulov se také už druhým rokem zúčastňujeme soutěže družstev v okresním přeboru. V loňském roce mikulovští šachisté skončili v soutěži uprostřed tabulky. Letos je naše družstvo silnější. Na soupisce přibyla dvě nová jména, největší posilou je Petr Kučera, který se letos do Mikulova přestěhoval.

V neděli 25. 10. se hrálo 1. kolo okresního přeboru. Naše družstvo ve složení Petr Kučera, Jiří Dostál, Petr Růžička, Eduard Závodný a Roman Trpišovský hostilo šachisty z Velký Bílovic. Své partie vyhráli Jiří Dostál a Eduard Závodný. Kupodivu nikdo neprohrál, zbylé tři partie skončily remízou. Vydařil se nám tedy vstup do nového ročníku celkovou výhrou 3,5:1,5 bodu.

J. Dostál