Říjen v G-centru

Pokračující podzim jsme u nás trávili v pohodě a teple domova aktivní činností, tematicky spojenou s aktuálním ročním obdobím a blížící se zimou.

Dne 27. října oslavila narozeniny uživatelka domova pro seniory, paní Naděžda S. Oslavenkyně pozvala ostatní seniory ke společnému posezení, bylo zabezpečeno chutné občerstvení a všichni jsme jí popřáli zdraví a životní spokojenost. Děkujeme za pohoštění!

Ve čtvrtek 1. října proběhlo pravidelné setkání seniorů s ředitelem organizace. Bylo to ve významný den, který je celosvětově oslavován jako Mezinárodní den seniorů! Ředitel přítomné přivítal, zhodnotil uplynulého období a seznámil seniory s plánem na poslední tři měsíce letošního roku. Na závěr dostali slovo senioři. Průběhem setkání byly na obrazovce promítány fotografie z akcí a aktivit od července do září.

Úterý 6. října byl pro nás den ve dvou znameních rozmanitých akcí: nejprve se tři zástupci našich uživatelů zúčastnili v doprovodu zaměstnanců slavnostního setkání seniorů města s panem starostou a paní místostarostkou, a to u příležitosti Mezinárodního dne seniorů. Milé setkání v zámeckém sále se nám líbilo, každá žena-seniorka dostala z rukou pana starosty růži a děkujeme, že jsme byli u vznikající tradice přítomní!

Druhá akce byla nabídnuta velitelem místní městské policie, a to beseda k prevenci a bezpečnosti seniorů. Byť naši senioři žijí v zařízení sociálních služeb, pravidelně s nimi o možných nebezpečích hovoříme, přesto obezřetnosti a dobrých rad není nikdy dost. Dostalo se nám zajímavých informací a na závěr naši senioři obdrželi malé pozornosti. Děkujeme!

Ve středu 7. října byl organizován letošní druhý den otevřených dveří, tentokrát v rámci celorepublikového Týdne sociálních služeb. Patnáctce návštěvníků jsme nabídli ukázku prostor pobytových služeb, volnočasové tvorby našich seniorů a propagační materiály. Příchozím, nejen z Mikulova, se u nás líbilo a my děkujeme za návštěvu.

Aktivity se seniory jsou pravidelně prezentovány na webových stránkách organizace. Náš běžný život je spokojený, věnovali jsme se rukodělným činnostem s pomocí přístroje BigShot, výrobě dárkových krabiček, kulinářským činnostem a oblíbenému předčítání z knihy autorky Vlasty Javořické. Na místě je i poděkování paní učitelce odborného výcviku a učňům místního SOU, kteří u nás provádí odbornou praxi a moc nám tím pomáhají!

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

 

Gcentrum 01

 

Besed

 

g-centrum