Gastronomické vzdělávací kurzy na přípravu ryb a zvěřiny
Profesionálové v gastronomii přihlaste se na semináře a kurzy
Jak jsme Vás již informovali v minulých číslech zpravodaje, probíhá v období června 2010 až února 2011 realizace rozsáhlého vzdělávacího projektu s názvem „Mikulovsko a Třeboňsko společně pro zvýšení kvality služeb v cestovním ruchu“. Oba regiony jsou významnými turistickými destinacemi vyznačujícími se mimo jiné regionálními gastronomickými specialitami. Zatímco Mikulovsko nejvíce proslavilo víno, Třeboňsko je významným producentem sladkovodních ryb a zvěřiny.
V rámci vzdělávací části jsou připraveny semináře pro podnikatele a pracovníky v gastronomii a vinařství, které se uskuteční v regionu Mikulovsko: 21.–22. 9. 2010 Ryby a zvěřina v gastronomii a 23.–24. 11. 2010 Ryby a zvěřina – získávání, související legislativní předpisy. Obě akce jsou připraveny na vysoce odborné úrovni a jejich součástí jsou i praktické ukázky včetně přípravy pokrmů. Případní zájemci se mohou zúčastnit také semináře s názvem Úvod do degustace vína, který se uskuteční 5.–6. 10. 2010 v regionu Třeboňsko.
Jako doplněk seminářů budou uspořádány exkurze: 8.–9. 10. 2010 na Třeboňsku: Ryby a zvěřina – praktické ukázky (v termínu výlovu rybníka Svět) a 10.–11. 11. 2010 na Mikulovsku: Víno v gastronomii a vinařství – praktické ukázky. Účast je zdarma, a to včetně přepravy v rámci exkurzí. Kapacita je omezena počtem třiceti osob.
V případě zájmu o účast na cyklu seminářů, kontaktujte manažerku projektu Marcelu Effenbergerovou, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel: 604 216 909. Další informace naleznete na webových stránkách www.masmikulovsko.cz pod záložkou Projekty, spolupráce.
Marcela Effenbergerová, manažerka projektu
Ing. Michal Solařík, ředitel MAS Mikulovsko