Filmy o Mikulovu zhlédlo přes dva a půl milionů Američanů!

Na dva a půl milionu diváků v šedesáti amerických městech na televizních obrazovkách a v řadě jiných zemí přes internet se v uplynulých dnech seznámilo s krásami a pohostinností Mikulovska. „Vysílání mělo velmi kladný divácký ohlas a doufám, že se bude líbit i vám," řekl John Honner, americký producent českého původu a zakladatel společnosti Czech-American TV, která vysílá zejména v USA dokumentární pořady o českých regionech, městech, památkách, tradicích, folkloru a gastronomii.

Odvysílaný pořad mají nejen Američané, ale také Mikulovští možnost zhlédnout na webových stránkách televize, konkrétně na www.catvusa.com/broadcast/november-9-2015/.

Czech-American TV je neziskovou organizací, která si klade za cíl šíření povědomí o České republice a její kultuře. Před třinácti lety ji založil právě již zmiňovaný John Honner spolu s několika krajany. V USA televizní vysílání sleduje přes dva a půl milionu domácností na kabelové televizi v šedesáti městech a přes sto tisíc diváků prostřednictvím internetu, a to především v Kanadě, Austrálii, Anglii a v Ruské federaci. Jedná se o jediný televizní program na světě, který pravidelně vysílá videa v angličtině propagující cizí zemi – a to přímo Českou republiku.

js

03