Adventní kulturní nadílka v Mikulově

Jako každý rok ožije i letos Mikulov vánočními přípravami. Před příchodem nejkrásnějších svátků v roce se zahalí do adventního času plného nejenom adventních koncertů, celodenních akcí pro děti i dospělé, adventního čtení či dílniček. Při nich určitě mnozí rádi zapomenou na shon a stres a nechají se unášet vánoční atmosférou spojenou s vůní jehličí a svařeného vína.

První adventní neděli 29. listopadu se na Náměstí slavnostně rozsvítí vánoční strom a pro všechny občany i návštěvníky Mikulova je připraveno překvapení. Do vyřezávané Ježíškovy pošty pod ním pak mohou nejenom děti vkládat svá přání.

V sobotu 5. prosince přijede na Náměstí svatý Mikuláš se svým andělským doprovodem a chybět nebude ani čertovská družina. Mikulášské setkání se bude konat také v hotelu Zámeček.

K předvánočnímu času patří neoddělitelně koncerty. První adventní zazní již v sobotu 28. listopadu v modlitebně Evangelické církve metodistické, kdy vystoupí slovenský soubor The Hope Gospel Singers and Band. Dalším zajímavým koncertem bude vystoupení souboru Cimbal Classic v pátek 4. prosince v Galerii Závodný. Adventní koncert Národopisného souboru Pálava bude v sobotu 5. prosince v zámeckém sále. Ve středu 9. prosince pak potěší své rodiče a blízké vánočním koncertem dětí ze ZUŠ Mikulov a v ten den si zazpíváme u vánočního stromu na Náměstí koledy v rámci projektu Česko zpívá koledy s Břeclavským deníkem.

Vánoce pod radnicí s řemeslnou tržnicí, atrakcemi pro děti, svařákem a občerstvením letos proběhnou v sobotu 12. prosince a vyvrcholí večerním koncertem zpěvačky Anety Langerové s kapelou a smyčcovým triem na mikulovském zámku.

Vánoční koncert Virtuosi di Mikulov letos zazní v předvečer třetí adventní neděle v sobotu 19. prosince.

Sváteční atmosféra vyvrcholí 24. prosince na Náměstí, kde se bude slavit i závěr roku.

Více informací a podrobný program adventního času najdete na www.mikulov.cz.

js

Mikulov zimni