Vánoce v Mikulově začínají pod radnicí o třetím adventním víkendu

Třetí adventní sobotu zavládne na mikulovském Náměstí sváteční vánoční atmosféra. Živý betlém, vánoční jarmark, kulturní program či dílničky pro děti, to vše nabídnou i letos Vánoce pod radnicí.

Od deseti hodin dopoledne čeká na návštěvníky vánoční trh s nabídkou rukodělných výrobků, stánky s kulinářskými dobrotami a něčím na zahřátí. Budete moci ochutnat i různé rybí či zabijačkové speciality.

Své práce zde budou prezentovat i klienti zařízení Srdce v domě z Klentnice, děti z místního dětského domova nebo studenti ze SOU Mikulov. Sortiment vánočního trhu se tak může stát vítanou inspirací pro poslední nákupy dárků.

Od 13.00 hodin zahájí kulturní program vokální seskupení bTET z Březí a Dolních Dunajovic. Své vánoční pásmo představí děti z místních mateřských škol a pěvecký sbor Echo ze Základní umělecké školy Mikulov. Poetickou hru dvou popletených andělů zahraje divadlo Kufr. V představení si zahrají také loutky a zazní tradiční vánoční písně a koledy. Na závěr vystoupí soubor Add Gospel Přerov. Pro děti jsou v tanečním sále městského úřadu připraveny odpolední vánoční dílničky a promítání pohádek.

V tuto sváteční sobotu budou otevřeny i památky, Districhsteinská hrobka a kostel sv. Václava, do nichž se veřejnost může zastavit na prohlídku od 10 do 16 hodin. Další informace k programu nabízí www.mikulov.cz.

lk

MR plakat Vanoce web